Tehnološki park 19
1000 Ljubljana
Site map
Site map

Osrednjeslovenska regija

Severno Primorska regija

Gorenjska regija

Južna Primorska regija

Primorsko-notranjska regija

Koroška regija

Savinjska regija

Zasavska regija

Jugovzhodna regija

Posavska regija

Podravska regija

Pomurska regija

Aktualno

Vabilo na delavnico ob izdelavi naloge Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije in vzpostavitev ažurne evidence

Urbanistični inštitut RS, kot nosilec projekta v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije izvaja raziskovalni projekt CRP št. V5-1723 z naslovom Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije, izvedba terenskega popisa in vzpostavitev ažurne evidence, ki ga sofinancirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za okolje in prostor ter Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.


VEČ

Slovenski regionalni dnevi 2018 - Izzivi regionalnega razvoja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Slovenski regionalni razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij so tudi letos organizirale Slovenske regionalne dneve 2018, ki so tokrat potekali v Savinjski regiji, v Podčetrtku, Terme Olimia, Hotel Sotelia, 18. in 19. oktobra 2018, pod naslovom »Izzivi regionalnega razvoja«.


VEČ

Podpisana dopolnitev dogovora za razvoj Ljubljanske urbane regije

Pred devetimi meseci je predsednik Razvojnega sveta Ljubljanske urbane regije Metod Ropret podpisal prvi dogovor za razvoj Ljubljanske regije, danes, 27. julija 2018, pa je regija podpisala dopolnitev dogovora, ki je tako po številu projektov kot obsegu sredstev znatno večji kot prvi. Osnutek dopolnitve dogovora je sprejelo vseh 26 županov regije soglasno že v februarju 2018, ko so potrdili 23 projektnih predlogov v skupnem znesku 72 mio EUR.


VEČ