Tehnološki park 19
1000 Ljubljana
Site map
Site map
3. 6. 2019

Vabilo na delavnico ob izdelavi naloge Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije in vzpostavitev ažurne evidence

Urbanistični inštitut RS, kot nosilec projekta v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije izvaja raziskovalni projekt CRP št. V5-1723 z naslovom Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije, izvedba terenskega popisa in vzpostavitev ažurne evidence, ki ga sofinancirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za okolje in prostor ter Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.
Preberi več
25. 10. 2018

Slovenski regionalni dnevi 2018 - Izzivi regionalnega razvoja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Slovenski regionalni razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij so tudi letos organizirale Slovenske regionalne dneve 2018, ki so tokrat potekali v Savinjski regiji, v Podčetrtku, Terme Olimia, Hotel Sotelia, 18. in 19. oktobra 2018, pod naslovom »Izzivi regionalnega razvoja«.
Preberi več
27. 7. 2018

Podpisana dopolnitev dogovora za razvoj Ljubljanske urbane regije

Pred devetimi meseci je predsednik Razvojnega sveta Ljubljanske urbane regije Metod Ropret podpisal prvi dogovor za razvoj Ljubljanske regije, danes, 27. julija 2018, pa je regija podpisala dopolnitev dogovora, ki je tako po številu projektov kot obsegu sredstev znatno večji kot prvi. Osnutek dopolnitve dogovora je sprejelo vseh 26 županov regije soglasno že v februarju 2018, ko so potrdili 23 projektnih predlogov v skupnem znesku 72 mio EUR.
Preberi več
1. 12. 2017

Dogovor za razvoj Savinjske regije predvideva dva projekta

Minister MGRT Zdravko Počivalšek in predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije mag. Branko Kidrič sta 30. novembra 2017 v Rogaški Slatini, podpisala Dogovor za razvoj regije. Na osnovi prvega povabila sta bila izmed prijavljenih odobrena dva projekta, in sicer: Vonarsko jezero 1. faza in Regijska štipendijska shema Savinjske regije 2017-2022.
Preberi več
22. 11. 2017

Modernizacija povezave 4. razvojne osi ključen projekt dogovora z Goriško razvojno regijo

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je podpisal že sedmi dogovor za razvoj regij, tokrat z Goriško razvojno regijo. Dogovor, ki ga je poleg ministra podpisal tudi predsednik Razvojnega sveta Severne Primorske Matej Arčon, je vreden 36,5 milijonov evrov in vsebuje tri projekte, eden od teh je vzpostavitev koridorja in modernizacija povezave 4. razvojne osi.
Preberi več
20. 11. 2017

Dogovor za razvoj Podravske razvojne regije obsega tri regijske in dva sektorska projekta

Dogovor za razvoj Podravske razvojne regije in Koroške razvojne regije je bil podpisan v petek, 17. 11. 2017, v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva 11, Maribor. V imenu Razvojnega sveta Podravske regije, je Dogovor podpisal podpredsednik RSR, gospod Bojan Golčar.
Preberi več
17. 11. 2017

Na Slovenskih regionalnih dnevih o vrednotenju regionalne politike in razvoja

Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Slovenski regionalno razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij so 14. in 15. novembra organizirali Slovenske regionalne dneve 2017, z naslovom Spremljanje in vrednotenje regionalne politike in regionalnega razvoja.
Preberi več
10. 11. 2017

Podpisan tudi dogovor o razvoju regije Jugovzhodne Slovenije

Razvojni svet razvojne regije Jugovzhodne Slovenije, ki mu predseduje novomeški župan Gregor Macedoni, in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) sta 8. novembra 2017 podpisala dogovor o razvoju regije Jugovzhodne Slovenije. Glavni cilj dogovora je uresničitev Regionalnega razvojnega programa razvojne regije Jugovzhodne Slovenije, ki zajema tri projekte, ki bodo pomembno pripomogli k razvoju regije.
Preberi več
27. 10. 2017

Podpisana prva dogovora za razvoj regij

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes s predsednikom Razvojnega sveta Ljubljanske urbane regije gospodom Metodom Ropretom in predsednikom Razvojnega sveta Gorenjske razvojne regije gospodom Stanislavom Bobnarjem podpisal prva dva dogovora o razvoju regij, s katerim sta se regiji z resornimi ministrstvi dogovorili o sofinanciranju petih projektov.
Preberi več
23. 10. 2017

Redni sestanek RRA GIZ s predstavniki MGRT

Dne 20. 10. 2017 je potekal redni sestanek RRA GIZ s predstavniki MGRT, katerega vsebina je bila namenjena predvsem dogovorom za razvoj regij.
Preberi več